maanantai 13. marraskuuta 2023

Lyijykynän uusi elämä haarukoitu

 


Jokainen graafinen suunnittelija on uransa aikana ainakin kerran tehnyt jotain lyijykynästä. Anhava galleriassa ruotsalaisen Jacob Dahlgrenin kynät hauskuuttivat. Jacobin työt  ovat taas kerran aivan uusi ja tuore näkemys. Näppisten ja padien aikakaudella kynä-ikoni muuttuu varmasta joksikin muuksi.


Samaan aikaan Sanomatorilla oli Basware-friman sponsoroima nuorten taidekilpailun satoa. Osui silmään tämä työ, jossa haarukoilla on punaiseksi lakatut kynnet. Näpsäsin haarukkatyöstä detaljikuvan, mutta valitettavasti en kirjannut ylös työn nimeä saati tekijää. Siitä pahoittelut. Tämä oli kirjattava noiden Jacobin kynien jälkeen.

Pidän näiden kasojen isänä Armania (Armand Pierre Fernandez 1928-2005). Armanilla oli 1969 näyttely Aamos Anderssonilla "Arman: Accumulations Renault". Näyttely koostui Reanultin osista, kestäis katsella tänäkin päivänä. Ateneumissa on yksi Armanin työ, palasiksi sahattu viulu. Lisää Armanista löytyy täältä, sivusto on hidas, mutta kokemisen arvoinen.

 Kysymys: 
 Miksi pienet asiat viehättävät?  

 

Klikkaa tästä kirjoitukseen Lemmenlukot

Klikkaa tästä Offrd-blogihakemistoon

Jos sinulle heräsi ajatuksia tai kysymyksiä, lähetä minulle luottamuksella kommentti. Julkaisen viestisi, jos niin haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti