perjantai 13. syyskuuta 2024

Säädettävää keittiön kaappia etsimässä Habitare-messuilta.

Sääripituinen jalan kipsi. Pinta punainen ja valkoisia pieniä sydämiä. Mustat kiristyshihnat.

Meillä sattui tyypillinen kotitapaturma. Rouva kiipesi keittiötikkaille ja putosi. 

Kun nyt samaan aikaan Messukeskuksessa on Habitare-messut, päätin mennä katsomaan minkälaisia nousevia ja laskevia keittiön yläkaappeja markkinoilta löytyy. Oletan, että Habitare on paras paikka nähdä yhdellä kertaa kattava valikoima näitä napin painalluksella toimivia keittiön kaappeja.

Ensin eksyn 

Messujen aulassa oleva opaskartta, jossa pohjoinen on idässä ja etelä lännessä. Ja kaksi pienempää kuvaa. Toisessa Habitaren kartta on ilmansuuntien mukaan ja sen alla selkeästi eri väreillä koodattu sama hallikartta Vene-messuilta.
Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana Google -kuvissa.

Pysähdyn tuloaulan ison opaskartan eteen. Olen kaatua, kun käännän päätäni pohjoisen sisäänkäynnin suuntaan.

Netistä löytyy sentään kartta oikein päin. Laitan tuohon vertailun vuoksi Vene-messujen kartan, jossa ei heti eksy. 
 
Tarkoitukseni on katsella Habitaressa pienten keittiöiden kalusteratkaisuja. En ole Habitaren vakiasiakas. Habitare on latinaa ja se on suomeksi asua, asustaa, elää. Keittiö, olohuone, makuuhuone, sohvaryhmä, kattolamppu, astianpesukone, jääkaappi, hella, mieleni ja odotukseni liikkuvat asumisessa ja elämisessä.  

Habitaren opaskartan sanat Talents, Choice, Materials, Naapurit ja Genelec eivät avaudu minunlaiselleni ensikertalaiselle. Lähden rullaporrasajelulle kohti pääkäytävää. Uskon, että jostain ovesta pilkottaa keittiö.

Iso halli, paljon ihmisiä ja pieniä myyntipöytiä. Kirpputoritunnelma.
Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana Google -kuvissa.

Ihmisvirta kuitenkin johdattaa minut kirpputorin oloiseen halliin. Täältä tuskin löytyy keittiön kaappeja, mutta täällä on kuhinaa.

Antiikkitavaraosaston seinällä lukee Nordic Design Treats. Seinän vieressä lundia-hyllyjä ja punaisella matolla pöydät, joissa on mustat pöytäliinat ja kotien tavaraa varmaan sadan vuoden ajalta. Ihmiset katselevat tavaroita pöytien ympärillä..
Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana Google -kuvissa.

Sininen iso lasivati, jota tatuoitu antiikkikauppias, paksu kultaketju ranteessa, näyttää, kuinka tuotetta pidetään niin, että peukalo peittää hintalapun.
Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana Google -kuvissa.

TikTok -kauppaa

Ja tietysti osaston isäntä kertoo tarinan. 

Edellisillä messuilla anttiikkiosastoilla kierteli kiinalaisia turisteja. Heillä oli kännykkä kädessä ja lähettivät suoraa kuvaa someen. Kiinan päässä heillä oli varmaan tuhansia seuraajia. 

Tuotteen hinta peitettiin peukalolla ja sitten alettiin käydä kauppaa ja koittaa saada hinta mahdollisimman ylös. Kun kaupat syntyivät, tavara maksettiin suomalaiseen hintaan ja kiikutettiin hallin nurkassa olevaan käsivarastoon odottamaan kyytiä koti-Kiinaan. 

Täällä jokaisessa tavarassa on hinta, josta sitten ostaja voi tehdä oman tarjouksen. Aina lopulta löytyy molempia osapuolia tyydyttävä hyvän kaupan hinta. 

Mutta se keittiö

Iso halli, antiikkikauppiaiden mukaan Rikkaiden Halli. Siellä on varsinaista Habitarea, Talentsia, Choicea, Materialsia, Naapureita ja Genelecciä.

Keltainen ja musta messumatto jakaa osastoa, pölynumurilaatikoita ja muutama pölynimuri nojallaan, taaempana pyykinpesukoneita rivissä. Vasemmalla ja oikeassa reunassa seisoo muutama ihminen.
Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana Google -kuvissa.

Tunnen itseni köyhäksi kävellessäni Rikkaiden Hallin käytäviä. Taidan näyttääkin köyhältä. 

Seison pitkään ainoana ulkopuolisena keittiötavaroita esittelevän osaston keltaisella kokolaittamatolla. Esittelijät juttelevat keskenään ja selaavat kännyköitään. En ole heille olemassa.

Mainosmies minussa paheksuu: messuille tullaan töihin hakemaan uusia kohtaamisia. Pahinta mitä esittelijä osastolla voi tehdä, on a) istua tiskin takana piilossa, b) selata kännykkää, c) jutella toisen esittelijän kanssa, d) lähteä kahville ja jättää osasto tyhjäksi.   

Avara harmaalattiainen messuosasto. Takaseinällä, valkoisten keittiökaappien veressä lukee isolla BORA. Osastolla ei ole ketään. Kuvan etukulmassa on valkionen roskis, josta tursuaa sen sisään laitettu musta jätesäkki.
Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana Google -kuvissa.

Tuotekuvaston sivu, jossa on kuvia erilaisista keittiön kaappiratkaisuista, joissa hyllyt työntyvät tai kääntyvät esiin.

Nyt seison osastolla, jonka takaseinällä on keittiön kaappeja. Osasto on tyhjä, ei ketään. Ei katsojia eikä esittelijää. 

Pöydällä on paksu luettelo, Parma by Power 2023. Selaan sitä ja odotan esittelijää. Sivulla 76 on Älykkäitä Ratkaisuita. Otan sivusta kuvan. Tämän lähemmäksi en päässyt unelmieni keittiötä. Jatkan harhailua.  

 

Kaksi kuvaa. Vasemmassa violetissä valossa iso DNA-logo ja osaston sloganista näkyy sanat vapaalle-älyvapaalle. Esittelijä katselee ryhmää naisia, jotka katselevat osaston sisällä näkyvään hirsiseinäiseen huoneeseen. Oikeassa kuvassa ryhmä ihmisiä kävelee Elisa-logoseinäkkeen ohi. Sinisävyinen kuva.
Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana Google -kuvissa.

Osun puhelinliittymäkauppiaiden osastoille.
 
Olen taloyhtiömme hallituksen puheenjohtaja ja olemme juuri hakemassa taloomme tehokkaampaa laajakaistayhteyttä. 
 
Kysyn molemmista taloyhtiön laajakaistapäivityksestä tarjousta. Kumpikaan ei voi auttaa. Jos olisin yksityisasiakas, niin taivaan portit aukeaisivat, mutta "ei me päästä noihin yritysjuttuihin".

En ymmärrä, miksi kaksi isoa teleyritystä tulee messuille kohtaamaan mahdollisia asiakkaita, niin, että ollaan rajattu palvelu johonkin yhteen asiakasryhmään. Harmittaa meidän molempien puolesta.   

Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana Google -kuvissa.

 Suunnittelukilpailu ilahduttaa 

Hauskoja oivalluksia. Esineitä, joita katselen hyvillä mielin. Ainoa piikki näissä näyttelykuvioissa on hervottoman pitkät esittelytekstit. Ei niitä kukaan jaksa lukea. Tässä vielä lukemattomuus on varmistettu laittamalla teksti niin pienellä, että ilman silmälaseja ei lukemisesta tule mitään. 
 
Nämä ovat sen verran hauskoja, että suosittelen klikkaamaan linkkiä ja tutustumaan tarkemmin. Ja onnea palkituille!

Habitare-suunnittelukilpailu 2024 >>> 

Keittiö ja laajakaista ratkesivat

Kotona menin nettiin. Lähetin tarjoukset laajakaistasta ja googlasin korkeussäädettävät yläkaapit. Löytyi saman tien vaikka kuinka monta vaihtoehtoa.

Valkoiset keittiön kaapit. Oikeassa reunassa kaappi laskettu ala-asentoon ja pyörätuolissa istuva henkilö ottaa hyllyltä valkoisen kahvikupin.
Klikkaa kuvaa, niin pääset myyjän sivulle >>>

Kuvaa tai linkkiä klikkaamalla pääset seuraavaan juttuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti